Duos Ne Demek?

duos nedir ne demek
0

“Duos ne demek?” sorusu akıllı telefonlarda çift SIM kart özelliği yer alan telefon sahiplerinin sorduğu sorulardan bir tanesidir. Duos olarak adlandırılan çift SIM kart özelliğinin, farklı teknolojiler ile bir arada kullanıldığı telefon modelleri bulunmaktadır. Dual Standby veya Dual Active gibi isimlerle adlandırılmış bu teknolojilere ve genel anlamda çift SIM kart özelliğinin incelikleri bu yazıda ele alınacaktır. Tüm bu teknolojilerin sunmuş oldukları avantajlar ve dezavantajlar için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Duos – Çift SIM Nedir?

Herhangi bir cep telefonu veya akıllı telefon, mobil ağa bağlanmak için bir SIM (Abone Kimlik Modülü) kartı gerektirir. Aynı anda iki farklı SIM kartı çalıştırabilen bir akıllı telefon veya telefona Çift SIM cihaz yani “Duos” denir. İki SIM karta sahip olmak, akıllı telefonun telefon görüşmelerini başlatmak veya almak için iki SIM’den birini kullanabileceği anlamına gelir.

Başka bir deyişle, Çift SIM, bazı akıllı telefonların aynı anda iki farklı SIM kartı muhafaza etmelerine ve kullanmalarına izin veren bir özelliğidir.

Dues Ne Demek? Çift SIM’in Avantajları Nelerdir?

Bazı insanlar için, bir Çift SIM akıllı telefona sahip olmak faydalı olabilir. Örneğin, işleri için bir telefon numarasına ve arkadaşları ve aileleri için başka bir numaraya sahip olma eğiliminde olan girişimcileri ele alalım. Bir iş adamı, biri iş için diğeri kişisel kullanım için olmak üzere iki farklı akıllı telefon kullanabilir veya her iki telefon numarası da etkinken bir Çift SIM akıllı telefon kullanabilir. Taşınacak sadece bir akıllı telefona sahip olmak, iki akıllı telefon taşımaktan daha rahat olacaktır.

Çift SIM özelliğindeki akıllı telefonla ilgilenebileceğiniz başka durum ise, bir telefon numarasını telefon görüşmeleri için ve diğerini internete bağlanmak için kullanmak istediğiniz zamandır. Bazı cep telefonu operatörlerinin avantajlı konuşma paketleri vardır, ancak pahalı veri planları bulunur. Çift SIM’li bir akıllı telefonda, iki farklı operatörün iki farklı planını birleştirebilir ve ay sonunda daha düşük miktarlarda bir fatura ödeyebilirsiniz.

Bu teknolojinin diğer bir faydası da, telefonunuz belirli bir şebekede engellenmemişse başka bir deyişle çekmiyorsa, iki mobil servis sağlayıcıyı aynı anda kullanabilmenizdir, bu da daha fazla mobil kapsama alanı elde edebileceğiniz anlamına gelir. Yurtdışına çok seyahat ediyorsanız, daha iyi veya daha ucuz kapsama alanı için kendi ülkenizde bir SIM kart ve seyahat ettiğiniz ülkelerde satın aldığınız kartlar için diğer SIM yuvasını kullanabilirsiniz.

Çift SIM Nasıl Çalışır? Ne Tür Çift SIM Modları Vardır?

Bir Çift SIM akıllı telefon almaya karar verirseniz, farklı çalışan ve bazılarının diğerlerinden daha iyi olan birkaç tür Çift SIM uygulaması olduğunu bilmelisiniz. Bunlar, mevcut Çift SIM uygulama türleridir:

Çift SIM Tek Bekleme (Pasif): Çift SIM teknolojisinin en kötü uygulamasıdır ve uygun fiyatlı telefonlar genellikle bunu kullanır. Çift SIM Pasif telefon, iki farklı SIM kart kullanabilir, ancak herhangi bir anda bunlardan yalnızca biri etkin olabilir. Bu, bir SIM kart çalıştığında diğerine erişilemeyeceği anlamına gelir. İkinci SIM kartı kullanmak için manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir ve bunu yaptığınızda ilk SIM devre dışı bırakılır. Bu türdeki çift SIM teknolojisi sadece eski nesil akılı telefonlarda yer almaktadır.

Çift SIM Çift Aktif: Bu uygulama, akıllı telefonunuzdaki her iki SIM karttan telefon görüşmesi yapmanızı sağlar. Aynı anda iki SIM karttan birine çağrı alabilirsiniz. Dual SIM Dual Active akıllı telefonların SIM kartları kalıcı olarak etkindir ve bunlardan biriyle sohbet ederken diğeri çalışmaya devam eder ve aramaları, mesajları veya verileri alır. Örneğin, ilk SIM’de bir aramanız varsa ve ikinci SIM’de başka bir arama alıyorsanız, bu konuda bildirim alırsınız. Dual SIM Dual Active telefonların dezavantajı, bu cihazların her SIM kart için bir tane olmak üzere iki radyo alıcı-vericisine sahip olmasıdır. Bu, SIM SIM akıllı telefonlardan daha fazla pil tükettikleri ve üretilmelerinin daha pahalı olduğu ve daha yüksek bir fiyata yol açtıkları anlamına gelir.

Çift SIM Çift Bekleme: Çift SIM Bekleme ve Çift SIM Çift Aktif arasında bir melezdir. Çift SIM İkili Bekleme, akıllı telefonunuzun iki aktif SIM kartına sahip olmasına ve her ikisinin de yalnızca bir radyo alıcı vericisi kullanmasına olanak tanır. Ancak, yalnızca siz onları kullanmadığınız zamanlarda etkindirler, dolayısıyla İkili Bekleme adı verilir. SIM kartlar bekleme modundayken, herhangi birini kullanarak arama yapabilir ve alabilirsiniz. Bununla birlikte, bir SIM kartta bir arama aldığınızda, diğeri ilk kart artık aktif olarak kullanılmayana kadar devre dışı kalır. Bu, mobil ağlardan biri veya her ikisi bağlıysa geçerlidir, telefon görüşmeleri için 2G kullanılır. Hücresel ağınız 3G veya 4G ise ve sesli aramalar için 2G kullanmıyorsanız, bu sınırlama mevcut değildir. Bu ideal bir çözüm değildir, ancak teknolojisi daha ucuz ve modern akıllı telefonlarda daha yaygın. İkili yedek telefonlar yalnızca başka bir SIM kart için ek alan gerektirir. Bu nedenle, tek SIM sürümüne göre maliyet artışı daha uygun seviyelerdedir.

Çift SIM Akıllı Telefon Kullanırken 3G / 4G Veri Planınızı Her İki SIM Kartta Da Kullanabilir Misiniz?

Kısa cevap evettir. Ancak akıllı telefon üreticisi tarafından seçilen Çift SIM uygulamasına bağlıdır. Üreticiler, akıllı telefonlarının yapım maliyetini ve kâr marjlarını analiz eder. 4G veri bağlantılarını ve diğer 2G’yi destekleyen bir SIM karta sahip bir Çift SIM akıllı telefon yapmak kolay ve ekonomiktir. 4G + 2G, Çift SIM İkili Bekleme modunda birleştirilebilir ve aynı radyo frekanslarını kullanabilir. Bununla birlikte, SIM ve 3G kartlarınızdan birinde 4G bağlantılarını veya diğerinde 4G’yi destekleyen bir Çift SIM akıllı telefon oluşturmak istiyorsanız, akıllı telefondaki işlemcinin iki yüksek hızlı veriyi destekleyecek kadar güçlü olması gerektiği anlamına gelir. Eşzamanlı bağlantı ve muhtemelen maliyetler oldukça yüksek olacaktır. Piyasadaki çoğu Çift SIM akıllı telefon, 4G + 2G veri bağlantısı sunar.

Çift SIM Akıllı Telefonların Dezavantajları

Duos ne demek sorusunun cevabı yanıtlandığına göre, bu teknolojiye sahip telefonların dezavantajlı yönlerine değinmek doğru olacaktır. Bu teknoloji mükemmel değil ve bazı dezavantajlar dikkate alınmaya değerdir.

Dual SIM Dual Active akıllı telefonlar, bir yerine iki radyo alıcı-vericisine sahip oldukları için daha kısa bekleme süresine sahiptir.

Çift SIM İkili Bekleme, normalde ikinci SIM için microSD yuvasını kullanır. Bu nedenle, çoğu durumda, iki SIM kart kullanıyorsanız, depolama alanınızı genişletmek için bir microSD kart kullanamazsınız. Çift SIM akıllı telefona ihtiyacınız varsa, daha fazla dahili depolama alanına sahip bir sürüm için daha fazla harcamanız gerekir, böylece bir microSD karta ihtiyacınız olmaz.

Çoğu durumda, akıllı telefon üreticileri Dual Standby 4G + 2G Dual SIM uygulamasını kullanır; bu, SIM’in veri bağlantıları için değil, yalnızca aramalar ve metin mesajları için kullanılabileceği anlamına gelir. Bu, Çift SIM akıllı telefonların kullanışlılığını sınırlar.

Çift SIM Akıllı Telefon Örnekleri

Maliyet ve sunulan özellikler arasındaki denge nedeniyle, piyasada bulunan Çift SIM akıllı telefonların çoğu Çift SIM Çift Bekleme akıllı telefonlardır. Bu tür bir cihaz satın almak istiyorsanız, işte bazı iyi seçenekler içeren bir liste:

  • Huawei P20 Pro,
  • Huawei Mate 20 Pro,
  • Samsung Galaxy Note 9,
  • Samsung Galaxy S8,
  • LG G6, OnePlus 6T,
  • Xiaomi Mi 8,
  • Asus Zenfone 5Z.

İçindekiler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.