OPPO Reno 3 inceleme

Oppo Reno3 kutu icerigi inceleme
0

Oppo, Türkiye’ye resmi olarak girdiğinden bugüne ülkece sevilen ve en önemlisi bilinen bir marka haline gelmeyi başardı. Reno serisi her zaman Oppo‘nun en olumlu yorumlar aldığı modellerinden oldu. Önceki nesil Reno2 piyasada oldukça fazla talep gördü ve şimdi Reno 3 ile Oppo, daha fazla başarı elde etmeye hazır.

Dikkat ettiyseniz, Reno3’ün Türkiye satış fiyatı Reno2’den çok daha uygun. Reno 3’e göre biraz daha uygun fiyatlı olan Reno2 Z ile benzer depolama ve RAM seçeneklerine sahip olduğundan Reno3 Reno2 Z’nin selefi olabilir. Peki Oppo Reno3’ü diğer modellere göre farklı kılan ne? kullanıcı deneyiminden, kamera örneklerine ve oyun performansına kadar birçok konuyu bu incelememizde ele alacağız.

Kutu İçeriği

Telefonun kutu içeriğinde bulunanlar;

  • Hızlı şarj aleti
  • USB şarj / data kablosu
  • Standart kablolu kulaklık
  • SIM çıkartma iğnesi
  • Başlangıç klavuzları
  • Şeffaf silikın kılıf
  • Ekrana takılı olarak gelen koruyucu film

Tasarım

Reno2 ve Reno2 Z ile karşılaştırdığımızda Oppo Reno3 tamamen farklı bir tasarım DNA’sı taşıyor. Diğer modellerde ortada dikey olarak yerleştirilen arka kamera modülü artık Reno3’ün sol üst köşeye yerleştirilmiş. Flaş ise kameraların hemen sağ üst yanına eklenmiş.

Diğer bir detay ise arka kapakta sadece sağ tarafta bulunan Oppo logusu, oldukça sade göründüğünü söyleyebilirim. Bizim incelediğimiz renk Karbon Siyahı olarak geçiyor Türkiye’de satılan diğer renk ise Kuzey Işıkları mavisi.

Telefonun ön tarafına baktığımızda minimalist su damlası çentiğe sahip 6.4 inç boyutunda ekran bulunuyor. Çentik içerisinde ise 44 MP selfie kamerası var.

Oppo Reno3’ün tasarımında bizi çok fazla şaşırtan birşey olmadı günümüzdeki akıllı telefonlar gibi tipik bir görüntüsü var. İnceliğinin 7.9 mm inceliğinde olması çok iyi genişliği ve boyutu ile tek elle tutmak ve kullanmakta oldukça rahat.

Polikarbon malzeme kullanılarak imal edilen Reno3 oldukça hafif ve bu malzeme sayesinde parlak gözüküyor. Parlak polikarbon malzemenin eksi yönlerindne birisi ise telefon koyu renk dahi olsa parmak izlerini belli ediyor.

Alt tarafında USB Type-C bağlantısı hoparlör, mikrofon ve 3.5 mm kulaklık girişi var. Sol tarafında ses açma ve kapama tuşları onların üzerinde hafıza kartı ve SIM için bir yuvar var, sağ tarafında ise güç tuşu bulunmakta.

Ekran

Oppo Reno3 yukarıda da belirttiğimiz gibi 6.4 inç ekran boyutuna sahip. AMOLED panel ve FullHD+ çözünürlük destekliyor. Ekran kalitesi konusunda çok fazla konuşulacak şey yok oldukça iyi görüntüler elde edebilirsiniz. Filmlerde, fotoğraflarda ve oyunlarda gerçekci renklerle içerikleri görüntülemek harika.

Ekranın parlaklık seviyesi oldukça iyi güneşin altında siyah renkler biraz soluk gözüksede kullanmakta sizi yormayacaktır.

Bu telefonu çekici kılan bir başka tarafıda TUV Rheinland Düşük Mavi Işık Sertifikası, yani göz koruması modunu etkinleştirerek kullanıcının gözlerini korumak için mavi ışığı filtreleyebiliyor. Bu özellik aktif olduğundan ekrana uzun süre baksanız dahi gözleriniz çabuk yorulmayacaktır.

Reno3’te bulunan ekranın seveceğiniz bir diğer tarafı ise Netflix HD Sertifikasına sahip olması. Bu sayede telefonda 1080p yüksek kalitede filmleri Netflix uyumlu olarak izleyebilirsiniz.

Yazılım

Reno3’te işletim sistemi olarak Android 10 tabanlı çalışan ColorOS 7 bulunuyor. ColorOS 6 ile karşılaştırıldığından daha basit ve minimalist bir arayüz tasarlanmış ve böylece artık istediğimiz şeye daha hızlı erişebiliyoruz.

Android 10 tabanlı olduğundan Karanlık Mod gibi özellikler var. Bilmeyenler için Karanlık Mod temayı tamamen siyaj ve karanlık olarak değiştirir. Bu özellik birçok artıya sahip, gözler daha rahat görür ve güç tüketimi açısından daha verimlidir.

Reno3, Oppo tarafından geliştirilen özel bir görsel optimizasyon teknolojisine sahip. Oppo Ekran Görüntü Moturu (OSIE) olarak adlandırılan bu teknoloji; Instagram, TikTok, Vmate, Vigo, Likee gibi üçüncü taraf uygulamaların renk doygunluğunu ve görüntü konstrastını arttırarak görüntüdeki görültüyü azaltır görüntü kalitesini ve görsel efektlerin iyileşmesine yardımcı olur.

Oppo Reno3’te kilit açma yöntemleri olarak parmak iyi tarayıcı ve yüz kilidi algılama seçenekleri bulunuyor. Parmak izi sensörü ekranın arkasına gizlenmiş ve performansı oldukça hızlı 0,5 saniyeden daha kısa sürede parmak izini algılayabiliyor.

Kamera

Oppo Reno3’ün kamera özelliklerini uzun uzun anlatmayacağız. Kısaca bilmemiz gerekenler; 48 MP f/1.79 ana kamera, 8 MP ultra geniş kamera, 3 cm makro kamera ve 13 MP 5X hibrit zoom destekleyen telefoto kameraya sahip. (telefoto nedir?)

Dört kameranın birlikte çalışması, Reno3’ü çeşitli koşullarda fotoğraf çekmesi için oldukça ideal bir telefon haline getiriyor. Ana kamera, düşük ışık olsa bile netlik ve renk kalitesi açısından iyi fotoğraflar üretebiliyor. Odağı yakalama yeteneği de oldukça doğru.

Oppo Reno 3 ile Çekilen Fotoğraflar ve Video

Oppo Reno3’ü eğlenceli kılan bir başka özellikte 108 MP Ultra Net Görüntü desteklemesi. Daha yüksek çözünürlük sunan bu özellik aynı zamanda detayları da başarılı bir şekilde koruyor.

Düşük ışık koşullarında parlak fotoğraflar elde etmek istiyorsanız Reno3’te bunun için Ultra Karanlık Mod bulunuyor. Bu mod, düşük ışık koşullarında gerçekten işe yarıyor ve fotoğrafları güzel görünecek şekilde optimize ediyor.

Selfie çekmeyi seviyorsanız Oppo’nun Ultra Night Selfie özelliği düşük ışık koşullarında yeterince görüyor. 44 MP kamera ile birleşinde selfie çekmesi zor ortamlarda Reno3 oldukça parlak ve net görüntüler sunuyor.

Video çekimleri konusunda Reno3 yeni algoritmalarla geliştirilen Elektronik Görüntü Sabitleme (EIS) teknolojisini kullanan Ultra Steady Video 2.0 tarafından destekleniyor. Bu teknoloji sonuç olarak 1080p 60fps çözünürlükte herhangi bir yardımcı araç olmadan kararlı videolar çekmeye imkan sağlıyor.

Performans

MediaTek Helio P90 yonga setinin bu telefon için iyi bir seçim olmadığını düşünenler olabilir. Aslında P90 oyun oynamak da dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaçlar için yeterli performansa sahip.

Bu yonga seti MediaTek ürün serisindeki en hızlı yapay zeka işleme yapabilen yonga setlerinden biri. Yapay zeka teknolojisi için görevlendirilmiş özel bir çip bölümünün olması Reno3’ün daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde çalışabileceğini ve daha az internet tüketimi yaparak aynı zamanda daha az güç tüketimi yapmasını sağlayacaktır.

8 GB LPDDR4X RAM ve 128 GB UFS 2.1 hızlı depolama ile birleştirilen OPPO Reno3’ün performansı günlük kullanım için oldukça yeterli. Ayrıca PUBG Mobile oyununu çalıştırmayı denedik Ultra ayarlarda sonuç oldukça iyi herhangi bir önemli donma vb. bir durum yaşamadık.

AnTutu, GeekBench ve Work 2.0 Performans Testleri

Pl Ömrü ve Şarj Hızı

OPPO Reno3, 4025 mAh pil ve VOOC Flash Charge 3.0 20W hızlı şarj desteğine sahip. Pil büyük değil ama ince ve hafif bir telefon için, bu kapasitede bir batarya görmemiz normal. Kesin olan şey Reno3 ile sabahtan akşama kadar olan faliyetlerimizde tüm gün sorusuzca yetecek olması.

Pil günün ortasında bitse dahi OOC Flash Charge 3.0’ın yeteneği hızlı bir şekilde telefonu şarj edecektir. Telefonu %50’ye kadar şarj etmek yaklaşık 30 dakika sürmekte.

Sonuç

Reno2 Z’nin halefi olarak gördüğümüz Oppo Reno 3’ün önceki nesle kıyasla birçok gelişmiş özelliği olduğunu düşünüyorum. Yonga setleri açısından daha hızlı, kamera özellikleri ve çekimleri çok daha doyurucu ve işletim sistemi en yeni özelliklere sahip. Oyun performansı ve ekran kalitesi oldukça etkileyici olduğu kadar tasarımı önceki serilere bu fiyat çerçevesinde daha iyi olabilirdi.

Türkiye’de 3999 TL’ye satılan bu telefona daha ucuz bir alternatif arıyorsanız Realme 6 Pro modelini inceleyebilirsiniz. (Realme 6 Pro incelemesi için tıklayınız.)

İçindekiler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.