Samsung Galaxy A31 inceleme
2020 yılında piyasaya sunulan yeni Samsung Galaxy A serisi, giriş ve orta segmenti canlandıran modellere sahip. Bu modeller arasında geçen seneki A30’un halefi Galaxy A31 karşımıza çıkıyor. Serinin bir diğer üyesi Galaxy A51 ile neredeyse aynı fiyata sahip olan Galaxy A31, tam olarak kullanıcılara neler sunuyor? avantajlarını ve dezavantajlarını birlikte inceleyeceğiz.
Tasarım
Bu yıl piyasaya sürülen tüm Galaxy A serisi telefonlar neredeyse aynı tasarım ve hatlara sahip. Arka tasarımda özellikle sol üst köşedeki kamera modülünün L şeklinde düzenlenmesi bu yılki A serisinin bir klasiği haline geldi. A31’de kamera modülünün dışında arka taraf oldukça sadece Samsung logosu dışından başka birşey yok.
Arka kapak tasarımı renk tonlama tekniği ile parlak bir kaplamaya sahip. Oldukça zarif görünen bu kaplama bizimde elimizdeki Siyah renkte çok daha net. Bu modelde Galaxy A30’da olduğu gibi arka tarafta parmak izi sensörü bulunmuyor çünkü Samsung bunu günümüzdeki birçok modern akıllı telefonda olduğu gibi ekran altına gizlemiş.
Ön tarafta 6.4 inç Süper AMOLED panelli Infinity-U ekran var. Su damlası çentiğe sahip olan bu ekranın sol sağ ve üst çerçeveleri ince alt taraftaki çıkıntı üste nazaran biraz daha fazla.
Sonuç olarak, ince bir gövdeye sahip olan Samsung Galaxy A31’i tek elle kullanmak kolay ve elle kavrama hissi güzel. Teknik özellikler sayfasına bakarsak, Galaxy A31 185 gram ağırlığında ve 8.6 mm kalınlığa sahip. Malzeme kalitesinde Samsung, tam olarak premium olmasada glassticlere (cam/plastik karşımı bir malzeme) güveniyor. Premium bir görünüm vermesede kesinlikle ucuz bir görünümde vermiyor. Kısacası orta segmentte kullanılabilecek en iyi malzemelerden birisi.
Alt tarafta, akıllı telefonun ses jakı ve hoparlör deliklerinin yanında bir USB C Tipi bağlantı noktası var.
Ekran
Yukarıda belirtildiğim gibi Samsung Galaxy A31, 6.4 inçlik Super AMOLED panelli bir Infinity-U ekran kullanıyor. Full HD + çözünürlük destekleyen bu ekran altını çizerek belirtelim 20:9 en boy oranına sahip. Bu yüzden gövdesi uzun görünüyor veya yukarı doğru uzanıyor.
Kalite açıkça ekrandan hiç şüphemiz olmadı. Super AMOLED’e özgü tüm canlılıklar ve renk kalitesine sahip. İhtiyaçlarınız ne olursa olsun, Galaxy A31 ekranı içeriği güzel bir şekilde görüntüleyebiliyor ve Netflix gibi uygulamalarda HD film izlemenizi eğlenceli hale getiriyor.
Ekranın parlaklığı bize göre güneşte kullanmak için yeterince iyi. Ekranı açmanıza gerek kalmadan saat, tarih ve bildirimler gibi bilgileri görüntülemek için Her Zaman Açık Ekran ve Kenar Aydınlatma gibi ilginç özellikler bulacaksınız.
Ses Kalitesi
Sesi konusunda da yorumumuzu yapmadan geçmeyelim. Galaxy A31’deki dahili hoparlörlerin kalitesi oldukça standart. Müziklerde çok güçlü olmasa bile net ses verebiliyor. Oyun severleri memnun edecek düzeyde. Film izlerken daha gerçek ses kalitesinin tadını çıkartmanız için Samsung, cihaza Dolby Atmos teknolojisinide eklemiş.
Yazılım
Samsung Galaxy A31, Android 10 tabanlı OneUI 2.1 arayüzüne sahip. Büyük renkli simgelerle oldukça canlı görünüyor. En son kullanıcı arayüzünde, ekranı aşağıdan yukarıya doğru kaydırarak erişebileceğiniz bir uygulama çekmecesi de bulunmakta.
Galaxy A31’deki OneUI 2.1, temayı karanlığa dönüştürmek için Karanlık Mod ile donatılmış. Çocuklar için Samsung Kids ve bir şey yaparken daha fazla konsantre olmak için Odak Modu da mevcut. Sadece bu değil, Samsung, Galaxy A31’i kablo kullanmadan dizüstü bilgisayara bağlamak isteyenler için Windows’a Bağlantı (Link to Windows) özelliğini eklemeyi de unutmamış.
Ekran içindeki optik parmak izi sensörü performansı çok hızlı veya çok yavaş değil standart bir şekilde günlük kullanım için normal düzeyde.
Kameralar
Galaxy A31, 48 megapiksel f / 2.0 ana, 8 megapiksel 123 derece ultra geniş, Live Focus özelliklerini desteklemek için 5 megapiksel derinlik sensörü ve 5 megapiksel makrodan oluşan 4 arka kameraya sahip. Selfie’lere gelince, Live Focus özellikli ön kamera 20 megapiksel f / 2.2 diyaframa sahip.
Galaxy A31’in kamera özelliklerinin eksikliği gözümüze çarptı. Gece Modu gibi günümüz telefonlarının tipik standart modları yok, ancak bununla ilgili ilerleyen günlerde bir güncelleme geleceğini ümit ediyoruz. Neyse ki Pro modu var basit ayarlarla gece moduna yakın netlik elde edebiliyoruz.
Peki, kameraların kalitesi nasıl ? Yeterli ışık koşullarında, hem arka kamera hem de selfie kamerası keskin ayrıntıları yakalayabiliyor. Renkler iyi, oldukça parlak, ancak çekilen fotoğrafların doğal izlenimi bazen kaybolabiliyor. Live Focus / Canlı Odak moduna gelince, oldukça düzgün çalışıyor ve bokeh efektini layıkıyla yerine getiriyor.
Samsung Galaxy A31 ile Çekilen Fotoğraflar
Ultra geniş kamera parlak ışık koşullarında ana kamera kalitesine yakın fotoğraflar çekebiliyor. Aydınlatmanın ideal olması şartıyla Makro kamera da oldukça iyi iş çıkartıyor ve nesneleri yakın mesafeden iyi detayla yakalayabiliyor.
Videografi sektörüne dönersek, Samsung Galaxy A31, 30 fps’de 1080p çözünürlüğe kadar videolar kaydedebilir. 4K ve 60 fps desteği yok ve muhtemelende yazılım güncelemesi ilede gelmeyecek. Video kameranın özellikleri de rakipleri kadar eksiksiz değil. Video kaydederken titremeyi azaltılmasına yardımcı olacak özel bir dengeleyici yok.
Samsung Galaxy A31, ilginç bir şekilde çok telefonda görmediğimiz ve içerik oluşturma heyecanını arttırmak için Artırılmış Gerçekliğe dayalı çeşitli süslemeler sunan AR Zone özelliği sunuyor. Ayrıca daha sonra arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşabileceğiniz kendi emojilerinizi de oluşturabiliyorsunuz.
Performans
MediaTek Helio P65 yonga setine sahip akıllı telefon 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama ile donatılmış. Bu depolama bana yetmez derseniz 512 GB’a kadar microSD kart ekleyebiliyorsunuz. Bu kombinasyon günlük ihtiyaçları desteklemek için hala iyi, piyasadaki diğer ürünlerle karşılaştırmanız gerekirse Galaxy A31 sınıfının en hızlısı değil.
Bu akıllı telefonu kullandığımız sürece, performansı oldukça çevik ve duyarlı. Tüm standart uygulamalar sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Oyun oynamak isteyenler grafik ayarlamalarında küçük ayarlama ile iyi sonuçlar alabilir böylece elde edilen kare hızı daha yüksek ve daha kararlı olacaktır. PUBG Mobile’ı çalıştırdık Smooth-Extreme (Pürüstsüz Maksimum) ayarı ile oyun rahatça oynanabiliyor.
Samsung Galaxy A31’in performansını daha iyi göstermek için AnTuTu, GeekBench ve Work 2.0 performans testleri yaptık işte sonuçlar;
Pil Ömrü ve Şarj Hızı
Samsung Galaxy A31, 5.000 mAh pil kapasitesine sahip. Nispeten büyük ve kesinlikle güvenilir bir dayanıklılığa sahip. Günlük kullanım bildirimlere göz atma, sohbet, sosyal medya ve bazen YouTube’a erişme gibi normal kullanım tarzlarıyla tam bir günü kesinlikle çıkartacaktır.
Şarj için Galaxy A31, 15W hızlı şarj teknolojisi ile desteklenmekte. Sınıfının en hızlı şarj hızına sahip değil ve yaklaşık 2 saat şarj süresi ile yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar tamamen şarj olabildi.
Sonuç
Samsung Galax A31 bize göre çok arada kalmış bir telefon önceki nesle kıyasla pil kapasitesi arttırılmış, NFC desteği eklenmiş ve bazı önemli iyileştirmeler yapılmış. Galaxy M31 ve Galaxy A51 (Samsung Galaxy A51 inceleme) modellerinin fiyatları (3000 TL civarı) birbirlerine çok yakın bu yüzden alım yapmadan önce mutlaka A31 ile A51’i karşılaştırmalısınız.
Samsung Galaxy A31 ve Galaxy A51 Karşılaştırma
Samsung Galaxy A31, günlük kullanımda performans ve kamera anlamında eksiksiz bir cihaz. Fakat birçok markanın orta segmentteki telefonlara dahi 90Hz ekran, 4K kamera ve süper hızlı şarj özellikleri eklemesini göz önüne alarak karar vermelisiniz.
Bu Telefon Kimler İçin Uygun ?
- Sık sık sosyal medya kullananlar
- Uzun pil ömrü arayanlar
- Günlük aktiviteler için NFC’ye ihtiyacı olanlar
Bu Telefon Kimler İçin Uygun Değil?
- Video içerik oluşturanlar
- En yüksek ayarlarda oyun oynamak isteyenler
İçindekiler